Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук,  Американски изтребители кацнаха в България. Българските Военновъздушни сили ще вземат

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук,  Американски изтребители кацнаха в България. Българските Военновъздушни сили ще вземат
Коментари Харесай

Американски изтребители вече са на авиобаза Граф Игнатиево за Тракийска звезда 2021

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Facebook,  

Американски изтребители кацнаха в България. Българските Военновъздушни сили ще вземат присъединяване в интернационална летателна подготовка “Тракийска звезда 2021 ”, която ще се организира за времето от 12 юли до 22 юли 2021 година взаимно със сили и средства от състава на Военновъздушните сили на Република Гърция, Румъния и Съединени американски щати.

Днес, 9 юли 2021 година, в авиобаза Граф Игнатиево сполучливо се пребазираха самолети F-16 от 555-та авиационна ескадрила от състава на 31-во авиокрило на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, основани в Авиано, Италия.

От българска страна взаимни задания със страните-партньори ще извършват екипажите на самолети Су-25 от База за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-24, AS-532 AL “Cougar ” и Bell-206 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски на Военновъздушните сили и Сухопътни войски.

Авиобаза Граф Игнатиево ще обезпечава въздушното управление на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна-домакин.

Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в подготвителните дейности от базовите си летища.

Съгласно сюжета, българските Военновъздушни сили ще усъвършенстват подготовката си в взаимни въздушни дейности, като извършват полети за нанасяне на удари по обекти, защитавани от формация за Противовъздушна защита и осъществят задания по бойно търсене и избавяне.

„ Тракийска звезда 2021 “ е интернационална летателна подготовка, която се организира във въздушното пространство на Република България, Република Гърция и Румъния и дава на участниците благоприятни условия да генерират богат опит и действително взаимоотношение, пишат на страницата на  във фейсбук.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР